Tech koronavírus

Újabb oldalról kap pofont egy koronavírusos összeesküvés-elmélet

A Twitter elkezdi megjelölni azokat a bejegyzéseket, amelyek téves összefüggéseket terjesztenek az 5G mobiltechnológia és az új koronavírus kapcsolatáról. A problémásnak ítélt tweeteknél kék felkiáltójel mellett a „Get the facts about COVID-19″ üzenet jelenik meg. Ha a felhasználó a figyelmeztetésre kattint, egy hiteles forrásokra alapozott, a témának dedikált információs központhoz juthat el, ahol tudományos cikkeket, tweeteket talál arról,

hogy nem az 5G okozza az koronavírusos járványt, ahogy azt egy népszerű összeesküvés-elmélet hívői hangoztatják.

A közösségi oldal üzemeltetői még május elején ígérték, hogy tényellenőrzőkkel fognak össze, így éppen időszerű volt már a bevezetése, főleg annak fényében, hogy több országban is elkezdték rongálni az 5G-adótornyokat a technológia ellenzői. A Business Insider szerint már több mint 90 rongált toronyról tudni csak az Egyesült Királyságban.

Az események hatására a Facebook két nagy 5G-ellenes csoportot is lelőtt áprilisban, és közölte, hogy az erőszakra buzdító tartalmakat is purgálják. A YouTube folyamatosan próbálkozik azon videók törlésével, amelyek tévesen kapcsolják össze a koronavírust az 5G-vel. Ezen erőfeszítések ellenére viszont elképesztően népszerűvé vált az elmúlt hetekben a Plandemic című videó, amiről korábban itt írtunk bővebben:

Faragtak maguknak egy hőst az összeesküvéselmélet-hívők
Hitelét vesztett virológussal terjeszti az oltásellenességet egy felkapott videó, ami mögött egy kitervelt kampány áll.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik