Tech

Hasznos fejlesztéssel segítené a keresést a Google

A Google folyamatosan finomítja a kereső algoritmusát annak érdekében, hogy a netezők minél gyorsabban találhassanak releváns információkat az őket érdeklő kérdésekkel kapcsolatban. Egyes esetekben azonban hiába kerül egy terjedelmesebb cikk a találati rangsorban előkelő helyre, időbe telik, mire azt átnyálazza a felhasználó, így az is előfordul, hogy inkább máshol kutakodik.

A keresőcég egy apró, ám annál hasznosabb funkcióval könnyítené meg a tájékozódást: a találati listából megnyitott külső oldalakon sárgával emelné ki azokat a szekciókat, melyek a leginkább relevánsak lehetnek a keresés szempontjából.

Így nem kell egy komplett cikket átolvasni elejétől a végéig akkor, ha csak egy dátumra, vagy névre vagyunk kíváncsiak, mert a böngésző rögtön az adott részhez görget. A fejlesztés a Feature Snippets (kiemelt részletek) funkcióhoz tartozik, ami segít gyors áttekintést adni a találati listán rangsorolt oldalak tartalmáról egy külön kis dobozban. Amennyiben a kiemelt részletre kattintunk a különálló boxban, a kereső már át is irányít majd a cikk hasznos részére, legyen az akár a végén, vagy a közepén.

A The Verge szerint sajnos egyelőre még nem minden weboldallal működik az újítás, és nem is minden böngészőben. Számos probléma vár még megoldásra, többek közt az oldalak dizájnját, a hirdetések elhelyezését is befolyásolhatja a fejlesztés, így még nem tudni, hogy élesben mikor lesz használható szélesebb körben.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik