Tech

Különleges gesztussal szólaltak fel a rasszizmus ellen a Call of Duty fejlesztői

Az Infinity Ward stúdió kisebb frissítést adott ki a Call of Duty: Modern Warfare című videojátékhoz, amivel a Black Lives Matter mozgalom mögé áll be. Az online multiplayer játék töltőképernyőin immár a fejlesztők üzenete jelenik meg:

A közösségünkben tapasztalt rendszerszintű egyenlőtlenségek ismét középpontba kerültek. A Call of Duty sorozat és az Infinity Ward az egyenlőség és a befogadás mellett áll. Felszólalunk a rasszizmus és az igazságtalanság ellen, amelyet fekete közösségünk elszenved. Amíg nem történik változás és nem számítanak fekete életek, soha nem leszünk valóban az a közösség, ami szeretnénk lenni”

A The Verge észrevétele szerint az üzenet a játék indításakor, töltések közben, illetve másik módba váltáskor jelenik meg a PlayStation 4 konzolokon. A fejlesztők korábban közölték, hogy naponta több ezer rasszista nicknevet használó játékost tiltanak, továbbá a Call of Duty új szezonját is eltolták, mivel úgy gondolják, nem ez a megfelelő időszak az új termékek bevezetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik