Tech

Hasznos újítás érkezik a Netflix applikációba

Tavaly óta már magyarul is elérhető a Netflix, itthon is egyre nő az előfizetők száma, és a mobilon filmező felhasználóknak lehet jó hír, hogy az XDA developers munkatársai kódbányászás közben olyan részletekre bukkantak a szolgáltatás alkalmazásának androidos verziójában, ami arra utal, hogy hamarosan lehetőség lesz az éppen letöltött filmek/sorozatok elindítására még az előtt, mielőtt véget érne a letöltés.

Itt van néhány hasznos tipp, ha te is folyton netflixezel
Mutatjuk a rejtett menüt, amit csak kevesen ismernek!

Az applikációban már évek óta elérhető a lehetőség, hogy bizonyos tartalmakat letöltsünk a telefonunkra/tabletünkre/gépünkre, hogy netkapcsolat hiányában se legyen probléma a megnézésük. A funkció viszont jelenleg még úgy működik, hogy a lejátszás csak akkor indítható el, ha már befejeződött a letöltés. A forráskódot böngésző szakértők szerint a most felfedezett kódsorok ugyanakkor arra utalnak, hogy heteken belül megérkezhet az újítás, aminek hála nem sokkal a letöltés kezdete után elinídthatóvá válnak a filmek/sorozatok és miközben nézzük, a háttérben szép csendben csorog le a „folytatás”.

Ez a megoldás sokaknak ismerős lehet, hiszen az aktuális konzolokon, PlayStation 4-en és Xbox One-on már évek óta létezik ez a funkció. A sokszor 50-100 GB-os játékok letöltése még normális netkapcsolattal is időigényes, számos játék esetében azonban már 20%-nál elindíthatók a programok, így nem kell várakozni, a maradék pedig játék közben érkezik meg a gépre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik