Kultúra

Meglepődhet, aki régóta nem használta a Netflixét

A Netflix bejelentette, hogy nemsokára törlik azon felhasználók előfizetéseit, akik már azt se tudják, mikor használták utoljára a szolgáltatást.

Ismered azt az érzést, amikor rájössz, hogy regisztráltál valahova, és ősidők óta nem használtad az előfizetésed? A Netflixnél az lenne az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy az emberek olyanért fizessenek, amit nem is használnak

– idézte Eddy Wu termékfejlesztési igazgató szavait a CNN.

Azokat érinti a változás, akik már legalább egy éve nem nyúltak a fiókjukhoz. A Netflix először rákérdez a terveinkre, figyelmeztet, hogy bár jön hozzájuk a pénz, inaktív a felhasználó, ha pedig nem érkezik semmi válasz, automatikusan törlik az előfizetést. Wu úgy fogalmazott, hogy midnig is az volt a céljuk, hogy egyszerű legyen beregisztrálni hozzájuk, vagy lemondani a szolgáltatást. Aki lemondja a Netflixét, de tíz hónapon belül visszatér, ugyanúgy megtalálja a kedvenceit és lejátszási listáit. Az újítás mindössze a felhasználók fél százalékát érinti, de ez is több százezer embert jelent.

A streamingszolgáltató gáláns húzása azután jött, hogy míg a koronavírus miatt világszerte milliók mentek tönkre, addig ők az egyik legjobb negyedévükön vannak túl. A saját várakozásaikat is felülmúlták és 16 millió új felhasználót szereztek az év elejétől áprilisig, összesen pedig 183 millió előfizetőjük van.

Kiemelt kép: BRITTA PEDERSEN / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik