Tech koronavírus

Erőre kapott a kínai mobilpiac

Kínában emelkedett a mobiltelefonok kiszállítása áprilisban, ami szakértők szerint annak a jele, hogy kezd élénkülni a kereslet a koronavírus-járvány után.

A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium tudományos központja, az informatikai és kommunikációs kutatóintézet (CAICT) adatai szerint a gyártók 41,7 millió mobiltelefont szállítottak ki áprilisban, ami 14 százalékkal több az egy évvel korábbinál – írja az MTI.

Az áprilisban kiszállított telefonok közül az 5G-s készülékek aránya 39,3 százalék (16,4 millió) volt. Az idei első négy hónapban kiszállított mobilkészülékek száma 20,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

A CAICT adatai szerint tavaly a gyártók 389 millió készüléket szállítottak ki, ami 6,2 százalék visszaesés a megelőző évhez képest, ebben szerepet játszott a gazdaság növekedésének a lassulása. A tavaly kiszállított mobiltelefonok döntő része, 359 millió készülék 4G-s, 13,77 millió pedig 5G-s volt.A tavaly Kínában kiszállított mobilkészülékek 90,7 százaléka kínai márkájú volt.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik