Tech

Itt a film az 5G-től zombivá váló emberekről

Az Egyesült Királyságban az elmúlt hetekben több adótornyot is felgyújtottak az újgenerációs mobilhálózat, az 5G ellenzői. Az aktivisták cselekedete mögött azon összeesküvés-elmélet húzódik, ami szerint a koronavírust az elsőként Vuhanban bevezetett 5G-technológia aktiválta, ám ennek semmiféle tudományos alapja nincs. A távközlési szolgáltatók a rongálások miatt arra kérték a közösségi oldalakat is, hogy lépjenek fel a platformjaikon terjedődezinformáció ellen, így a Facebook és a Google is intézkedéseket hozott. A YouTube például törölte az összeesküvés-elméleteket népszerűsítő David Icke csatornáját, aki évek óta terjeszt félrevezető információkat a közösségi médiában és a hagyományos médiában.

A zombis filmeknek nagy kultúrája van a szórakoztatóiparban, ezért nem olyan meglepő, hogy a világjárvány idején a filmkészítők fantáziája is meglódult, és összevonták az aktuális 5G-ellenes mozgalmat az élőholtakkal. Nemrég nézhetővé vált az 5G zombik című ZS-kategóriás horrorfilm, aminek a története röviden annyi, hogy az emberiség egy része elpusztult egy halálos kórban, a népesség megmaradt részén pedig a kormányok agymosással próbálnak uralkodni, méghozzá 5G segítségével. Dustin Ferguson és John R. Walker mozija május elsején jelent meg, és az IMDB-n eddig elég rosszul áll a szénája, 10/1,9-es értékeléssel.

Természetesen nem győzzük hangsúlyozni, hogy az 5G-től senki nem lesz zombi, a tudomány mai állása szerint nincsen bizonyíték arra, hogy az 5G-hálózatoknak egészségügyi hatásai vannak.

Tényleg a történelem legnagyobb emberkísérlete zajlik a szemünk előtt?
Budapesten is tiltakoztak az újgenerációs mobilhálózatok ellen, ami állítólag megsüti a bolygót. Velünk együtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik