Tech

Fotózásban erősít a Samsung következő csodatelefonja

A Samsung februárban mutatta be második hajlítható kijelzős okostelefonját, a Galaxy Z Flip névre keresztelt készüléket, ami a Galaxy Folddal ellentétben nem egy kisebb táblagéppé nyitható szét, hanem a régi kagylótelefonokat idézi. A mobil zárt állapotban leginkább egy zsebben hordozható tükörre vagy púderdobozra hasonlít, kinyitva viszont 21,9:9-es képarányú, 6,7 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapunk, amit meglehetősen bika hardver egészít ki. Az itthon korlátozott számban elérhető mobil sokkal menőbb, mint amilyennek az első infók alapján tűnt, és a koncepció is kiforrottabb, mint a Fold esetében.

A Galaxy Z Flip még szinte ki sem hűlt, de már elkezdtek keringeni a pletykák az utódjáról, amit eddig Galaxy Z Flip 2-ként emlegetnek. A holland LetsGoDigital szúrta ki azt a szabadalmat, amit dél-koreai cég a Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) nyújtott be, és ami arról árulkodik, hogy a második generációs Z Flip hátlapi kamerarendszere kettő helyett már három kameraegységből állhat majd.

A szenzorok elrendezéséről egyelőre még nem dönthettek, mivel kétféle dizájnt is ábrázol a dokumentum, az egyik horizontális, a másik vertikális kialakítást részletez. A szelfikamerán nem nagyon variálnának, marad a kijelzőbe építve. Hogy mikor kerül piacra ténylegesen az eszköz, és melyik elrendezés mellett dönt a Samsung, valószínűleg csak jó pár hónap múlva derül ki, de a menő kialakítás mellett láthatóan már a fotózásra is jobban ráerősítenek a hajlítható mobilokon.

Fotó: LetsGoDigital / WIPO
Galaxy Z Flip: nagyon menő, de méregdrága a Samsung új csodatelefonja
Végre kézbe vehettük a Samsung második hajlítható kijelzős telefonját.

(Kiemelt képen a Galaxy Z Flip. Fotó: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik