Tech koronavírus

A zenehallgatáson is látszik, hogy megváltozott az életünk

A koronavírusos járvány látható hatással bír az emberek zenestreamelési szokásaira is, derül ki a Spotify legutóbbi negyedévéről szóló jelentéséből. A Spotify-nak jelenleg már 286 millió havi aktív felhasználója van világszerte, ami 31 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményekhez képest, továbbá 130 millió előfizetője, ami szintén 31 százalékos növekedést jelent.

A március 31-én véget érő időszak alatt azt a következtetést vonták le többek közt az üzemeltetők, hogy a hallgatók napi rutinjának átalakulása is nyomon követhető a platform lejátszásain keresztül, ami a reggeli időszakban a leglátványosabb.

A hétköznapok gyakorlatilag olyanok, mint a hétvégék, írja a szolgáltató.

Ennek fő oka lehet, hogy mivel az emberek nagyrésze otthonról dolgozik, kiesik a reggeli közlekedés közben hallgatott zene, és kevesebb a streaming hordozható kütyükön is. A tévéken és játékkonzolokon keresztül viszont 50 százalékkal több tartalmat fogyasztanak a Spotify használói.

A járvány negatív hatása viszont, hogy egyes területeken jelentősen visszazuhant a Spotify használata, az erősen fertőzőtt országokban, így Olaszországban és Spanyolországban csökkent a nap aktív felhasználók száma. Sajnos a hirdetések száma is visszaesett, mivel a cégek a bizonytalan gazdasági helyzet miatt kevesebbet költenek a megjelenésekre.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik