Tech koronavírus

Megjött az új koronavírusos reakciógomb a Facebookra

Amikor a Facebook 2015-ben elérhetővé tette a reakciókat a lájk gomb mellett, sokan nem értették a döntést, de azóta már szinte elképzelhetetlen, hogy a kedvelésen kívül ne reagálhassunk másként is a megosztott tartalmakra. Alexandru Voica, a Facebook régiós kommunikációs menedzsere több mint egy hete arról írt Twitteren, hogy a cég nemsokára elérhetővé teszi az Ölelés (Care) névre keresztelt reakciógombot, amivel a felhasználók együttérzésüket, támogatásukat fejezhetik ki mások iránt a koronavírusos járvány idején.

Úgy tűnik, hogy már a magyar felhasználókhoz is megérkezett a szívet ölelő sárga emoji a megszokott hat reakció mellett.

A gombocska bekerül a Messengerbe is, de ott egy lila szív formájában jelenik meg. Amennyiben ön még nem tudja használni, vélhetően már nem kell sokat várnia rá, az újítások mindig fokozatosan válnak láthatóvá.

Fotó: 24.hu

Az újítás főleg azért meglepő, mert a Facebook két éve közölte, hogy a közösségi oldalon a jövőben nem lesznek átmeneti reakciók – ilyen volt korábban a szivárványszínű zászló a Pride-hónapban, illetve a lila virágocska anyák napján. Ám úgy tűnik, hogy a járvány miatt a közösségi oldal hajlandó felülírni döntéseit. Ezt erősíti tovább az is, hogy pár hete a cég pont arról beszélt, hogy a megváltozott felhasználói viselkedések miatt újragondolja a fejlesztések ütemezését, előtérbe kerülnek például az élő közvítetéssel kapcsolatos újítások, mivel most rengetegen néznek videókat a platformon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik