Tech

Rég várt funkciót kapnak a facebookozó iPhone-osok

A múlt év során egyre több fejlesztő tett elérhetővé sötét módot mobilalkalmazásához: már választható dark mode az androidos Messengerhez, az Outlookhoz, a YouTube-hoz és a Chrome böngészőhöz is. Akkumulátor- és szemkímélő előnye miatt a sötét felület pedig rendszerszinten is beépül az iOS 13 mobilszoftverbe és az Android 10-be.

A Facebook mobilapplikációjának sötét módja így kissé későn csatlakozik a trendhez, nagy kérdés volt eddig is, mi tart eddig a legnépszerűbb közösségi oldal esetében. Az iOS-es eszközök tulajdonosainak úgy tűnik, már nem kell sokáig várniuk, mivel a WABetaInfo nemrég arról számolt be, hogy az iOS-es app forráskódjában már vannak arra utaló jelek, hogy hamarosan erre a mobilszoftverre is elkészült a sötét mód, de még tesztelés alatt áll a fejlesztés. A szerzők képernyőmentései arról árulkodnak, hogy az almás eszközökön inkább a sötétszürke, mintsem a fekete színhasználat lesz jellemző.

A témát manuálisan be- illetve kikapcsolhatja a felhasználó egy dedikált menüpontban, ha pedig az operációs rendszer beállításai közt választ sötét módot, az app is automatikusan átvált. A jelek alapján sokat már nem kell várni az élesítésre, és minden bizonnyal idővel érkezni fog utána az androidos verzió is.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik