Tech koronavírus

Orbán Viktor egy 11 éves Nokián egyeztet a válságkezelésről

Orbán Viktor a Facebook-oldalán immár negyvenegyedik napja ad némi ízelítőt a követőinek (és ezáltal az országnak) az új-koronavírus miatti bokros teendőiből, és április 22-én egy igazi kuriózummal lepte meg az immár egymilliónál is több embert számláló közösséget.

A posztban egy mobil látható, méghozzá a következő szöveg kíséretében: „Negyvenegyedik nap. Az Európai Tanács elnökével egyeztettem a válságkezelésről és az uniós költségvetésről.” Kétségtelen, hogy a válságkezelés és az uniós költségvetés is fontos, de az ember érdeklődését az is megragadja, hogy a miniszterelnök egy 11 éves Nokia 6700 Classic telefonnal bonyolítja le a fontos hívásokat.

Negyvenkettedik nap. Az Európai Tanács elnökével egyeztettem a válságkezelésről és az uniós költségvetésről

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. április 22., szerda

 

A 2009-ben piacra dobott készülék okostelefonnak még nagy jóindulattal sem nevezhető, bár e-maileket olvasni és böngészni azért már lehet a 240 x 320 pixeles TFT kijelzőn. A telefon ezen felül képes csatlakozni a 2G és 3G hálózatokhoz, támogatja a Bluetooth 2.1-et, van rajta rádió és játék, a telefonkönyve 2000 számot is képes tárolni, és még egy kamerával is felszerelték, amivel 5 megapixeles fotók és 480p-s videók rögzíthetők. Az aksija 970 milliamperórás, ami 300 óránál is több készenléti időt biztosít, és 3G hálózatokon akár négy órán át lehet vele egyhuzamban tárgyalni a válságkezelésről.

Támad a múlt, avagy a Nokia 6700 Classic. Fotó: Nokia

Orbán Viktorról köztudott, hogy nem ápol nagy barátságot a modern kütyükkel, sokáig nem volt mobiltelefonja sem, és még 2010-ben is egy internetkapcsolat nélküli Nokia 6300-at használt. Ezt cserélhette le a valamivel újabb, de ma már elavultnak számító Nokia 6700 Classicra, aminek – ahogy arra olvasóink is felhívták a figyelmet – tagadhatatlan előnye, hogy a modernebb készülékekkel ellentétben nem igazán telepíthetők rá kémkedésre alkalmas szoftverek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik