Nagyvilág

Orbán Viktort már egymillióan követik Facebookon

A baki ellenére is nagyot nyert a vírussal a miniszterelnök a közösségi médiában.
Orbán Viktor mai dobogója: 1. Facebook, 2. a magyar emberek tájékoztatása
Még jó, hogy a Felcsút nem indult a versenyben, így meglett a második hely a nemzeti érdeknek.

Április 20-án, hétfőn a magyar miniszterelnök Facebook-oldalán megjelent az egymilliomodik követő, pontban délben 1 000 758 ember követte őt.

Orbán Viktor oldalát ugyanakkor 838 ezren lájkolják, ami azt jelenti, hogy van bő 160 ezer olyan ember, aki ugyan kíváncsi arra, hogy mit posztol a kormányfő, de nem akarja kedvelni az oldalát.

A miniszterelnököt február végén még csak 666 ezren kedvelték a Facebookon, ez a szám a veszélyhelyzet kihirdetésének másnapján, március 12-én ugrott meg 690 ezerre. Ennél is nagyobb növekedést hozott március 18-a: akkor százezerrel nőtt Orbán oldalának követőszáma, ugyanis az egész ország arra várt, hogy mit jelent be – ígéretének megfelelően – a Facebookon.

Végül gazdasági intézkedésekről beszélt, például a hiteltörlesztések felfüggesztéséről az év végéig, de a közösségi oldal ez esetben nem volt annyira jó választás, mivel az óriási érdeklődés miatt így százezerrel több ember látta, ahogy Orbán Viktor némán tátog.

Készítettünk egy grafikát Orbán Facebook-oldalának elmúlt két hónapjáról: ezen jól látszik, hogy a baki óta naponta átlagosan ezren lájkolják be a jóformán minden nap posztoló miniszterelnököt, aki például rendszeresen rak ki rövid videókat a kórházlátogatásairól, és jóval többen osztják meg a bejegyzéseket, mint ahányan hozzászólnak. A posztokra nyomott reakciók közül a lájk a legnépszerűbb (91%), a maradék kilenc százalékból pedig hatot visz el a szívecske, kettőt a szomorú szmájli, minden századik reakció pedig a nevetős emoji.

A diagramnak két tengelye van: az interakciók számát a bal oldali jelöli, a vonaldiagrammal mutatott lájkszámot pedig a jobb. Az oldal követőire vonatkozó statisztika nincsen, de feltehető, hogy a növekedés hasonló ütemű volt esetükben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik