Tech koronavírus

A Facebook fellép a karanténellenes tüntetésekkel szemben

A Facebook megkezdte az olyan tüntetésekről szóló események eltávolítását, amelyek a „maradj otthon” mozgalom ellentettjeként a karantén bojkottálásra buzdítanak az Egyesült Államokban. Az elmúlt napokban ugyanis kérdéssé nőtte ki magát az USA-ban, hogy szükség van-e a kijárási korlátozásokra. Az USA-ban egyre több államban szerveződnek tüntetések azért, hogy oldják fel a korlátozásokat: a tiltakozók szerint a gazdasági károk sokkal több életet követelnek, mint amennyit a koronavírus követelne, ha feloldanák a szigorításokat. Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke nemrég támogatásáról biztosította a tüntetőket.

A közösségi oldal nehéz helyzetben van, mivel a helyi rendelkezések is eltérőek államonként. Ha az USA-ban szélesebb körben nem tiltják be az ilyen megmozdulásokat, akkor a Facebook is csak azokon a területeken avatkozhat be a szerveződésekbe, ahol a helyi döntéshozók szigorúbb szabályokat hoztak. Eddig Kalifornia, New Jersey, Nebraska területét érintő eseményeket távolítottak el a Facebook moderátorai, New York, Ohio, Pennsylavia, Wisconsin vezetőivel még folynak az egyeztetések.

Természetesen már maguk a tüntetések is kártékonyak olyan szempontból, hogy a tömegben könnyebben terjedhet a vírus, így a résztvevők magukat és másokat is veszélynek tesznek ki.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik