Tech koronavírus

Olyan volt a húsvét a telenorosoknál, mintha nem is lenne ünnep

Idén más körülmények között zajlott a húsvét, amit a Telenor hálózati statisztikái is jól tükröznek – írja a szolgáltató közleményében. Annak ellenére, hogy tavalyhoz képest több mint 40 százalékkal nagyobb volt az adatforgalom a Telenor hálózatán idén húsvétkor, az ügyfelek gyakorlatilag ugyanúgy mobilneteztek és bonyolítottak hívásokat az ünnepi hétvégén, mint a korábbi hetekben. Az elmúlt hónapban összességében nőtt a hálózati forgalom.

Március közepe óta a Telenor ügyfelei naponta kb. 30 százalékkal nagyobb adatforgalmat bonyolítanak, mint korábban – feltehetően a tömeges home office-nak, az otthoni tanulásnak és az online szórakozásnak, streamingnek köszönhetően. A növekedés már a reggeli óráktól kezdődően a fel- és letöltési irányban egyaránt jelentkezik, és a hét egyes napjait tekintve nagyjából ugyanakkora forgalom jellemző.

A húsvéti hétvége négy napja alatt is ez volt tapasztalható, azaz az ünnep ellenére nem volt számottevő változás a hét többi napjához képest.

Ez valószínűleg annak tudható be, hogy idén elmaradtak az ilyenkor szokásos látogatások, utazások.

A hangforgalom ugyanakkor a hosszú hétvégére visszaesett a többi naphoz képest – ugyanez a tendencia volt megfigyelhető az elmúlt hetek során is, és szintén jellemző, hogy a Telenor ügyfelei a korábbinál hosszabb hívásokat bonyolítanak.

Úgy tűnik, elbírja az internet az otthonukba kényszerült magyarokat
A koronavírus-járvány miatt jelentősen megnőtt az internetes adatforgalom, lassulásokra lehet számítani, de a szolgáltatók felkészültek.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik