Tech koronavírus

A Vodafone 2 millió eurós alapból támogatja a koronavírus elleni harcot

Munkavállalói gyűjtést indít és az adományokat a 2 millió eurós alapjából egészíti ki Vodafone Csoport, ezzel segítve a koronavírus hatásai miatt nehéz helyzetbe került karitatív szervezetek munkáját. A Vodafone Magyarország és a VOIS Vodafone Szolgáltató Központ munkavállalói hamarosan a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára adakozhatnak, az így összegyűlő összeget pedig a Vodafone Alapítvány megduplázza.

Az új koronavírus terjedésének megakadályozását célzó korlátozások világszerte jelentős fennakadásokat okoznak, és a kialakuló gazdasági turbulencia sokak életére van negatív hatással. Nem csoda, hogy a szokásosnál jóval többen fordulnak segítségért azokhoz a karitatív szervezetekhez, amelyek maguk is finanszírozási gondokkal küzdenek. Az új Vodafone Alap ezért kifejezetten a saját piacain, a legkiszolgáltatottabbak segítő helyi jótékonysági szervezeteket támogatja.

A finanszírozási kampány 2020. áprilisában indul és június végéig tart. A Vodafone Magyarország Alapítvány a munkatársak felajánlásait és az így megduplázott összeget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak fogja felajánlani.

Hogy minden felajánlás számít, mi sem mutatja jobban, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat már 10 000 Ft-ból képes egy hétig üzemeltetni az idős embereket látogató szolgálat gépjárművét,

vagy egy hétig tudja sokszorosítani a tananyagot az egyik legszegényebb falu valamennyi otthon tanuló diákjának. A szeretetszolgálat valamennyi tevékenységét átalakította a járvány miatt, karitatív munkáját az előírt óvintézkedéseket betartva folytatja. De ezekben a hetekben is rászoruló emberek tízezreiről – köztük idősekről, fogyatékkal élő és hajléktalan emberekről, nélkülöző családokról és leszaladó településeken élő gyermekekről – gondoskodik nap, mint nap.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az adományokat au országos intézményhálózatán keresztül használja fel az átmeneti otthonaiban élők támogatására, akiknek nincs máshol „otthon maradni”, ezért a segélyszervezetnek kell biztosítania teljes ellátásukat, és a gyerekek digitális oktatásban való részvételét.

1000 forintból egy gyermek napi ellátását tudják fedezni. Segítik az intézményeik látókörében élő hajléktalanokat, akik a Segélyszervezet továbbra is nyitva tartó intézményeiben remélhetnek csak segítséget és a hátrányos helyzetű családokat, akiket eleve nehéz helyzetben értek utol a járvány következményei, és még kilátástalanabbá vált küzdelmük a napi megélhetésért.

Kiemelt kép: Budrul Chukrut / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik