Tech koronavírus

Vigyázzunk egymásra – váratlan helyen bukkant fel napjaink egyik legfontosabb üzenete

A Vodafone ügyfelei valószínűleg már észlelték, hogy szolgáltatójuk ott emlékezteti őket napjaink egyik legfontosabb üzenetére, ahol legkevésbé számítanánk rá: a telefon értesítési sávjában. Minden mobilt kijelzi valahogy, hogy épp melyik mobilhálózatra csatlakozik, általában a szolgáltató nevének megjelenítésével: itthon ugye Telekom, Telenor, Digi és persze Vodafone. Utóbbi cég azonban most megváltoztatta ezt a nevet, és a megszokott szöveg helyett ezt láthatjuk:

Vodafone – Vigyazzunk egymasra

A Vodafone üzenete a vezérlőpulton és az értesítési sávban iPhone telefonokon. Fotó: 24.hu

Az Apple-féle iPhone készülékeken a térerőt mutató jel mellett, illetve a Vezérlőközpontot megnyitva olvasható az üzenet, ezzel szemben az androidos telefonok feloldott állapotban nem jelenítik meg ezt az információt, de lezárt képernyő mellett a bal sarokban már olvasható a szöveg, illetve akkor is, ha felülről lehúzzuk az értesítések menüjét: ilyenkor a kijelző legalján olvasható a Vodafone üzenete.

A Vodafone üzenete androidos telefonon, lezárt képernyőn. Fotó: 24.hu

Vigyázzunk egymásra – a Vodafone ezzel arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy az új koronavírus, és a járvány miatti helyzetben tartsuk be a szabályokat, ha tehetjük, maradjunk otthon, minden tőlünk telhető módon védekezzünk a vírussal szemben, így segítve, hogy minél kevesebb ember fertőződjön meg.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik