Tech

Ultragyors töltéssel jöhetnek a Lenovo új csúcsmobiljai

Mondani sem kell, hogy egy új okostelefon vásárlásakor napjaink egyik legfontosabb szempontja a tisztességes üzemidő, ám mivel a lítiumion-akkumulátoroknak megvannak a határaik, a gyártók inkább a gyorstöltés fejlesztésére fordítják erőforrásaikat. A skála a csúcsmobilok közt is széles, a Galaxy S20 például 25W-os gyorstöltésre képes, míg az Oppo Find X2 már 65W-ot is támogat.

A Lenovo a Weibo közösségi oldalon elhintett képei több pletykának is táptalajt szolgáltattak, a legérdekesebb, hogy a következő Legion brand alatt kiadott, gamereknek szánt modelljei minden korábbinál gyorsabb, 90W-os gyorstöltési technológiával érkezhetnek – árulkodik róla az egyik plakáton olvasható 90-es szám. Többek szerint csak viszont turpisság van a dologban, és a marketingesek csupán összeadták a vezetékes és vezeték nélküli töltések számait, a matek pedig úgy jöhet ki, hogy a vezetékes 55W-os, a vezeték nélküli 30W-os, míg az odavissza (reverse charging) töltés 5W-os lesz.

A cég annyit erősített meg mindössze, hogy minden Legion telefon példátlan töltési sebességet fog produkálni, nem csak a legdrágább Pro verzió kiváltsága lesz. Amennyiben vezetékkel tényleg megvalósul a 90W, akkor viszont a világ leggyorsabban feltöltődő mobilja lesz. Az eddigi feltételezések szerint a készülékeket erő terén sem kell félteni, a Snapdragon 865-ös chipsetnek köszönhetően 600 ezer fölötti AnTuTu-pontszámot produkálhatnak, ami részben egy új hűtési technológiának is köszönhető.

Mivel egyelőre még a Legion mobilok hivatalos bejelentés dátuma sincs meg,  jó ideig várni kell az igazságra.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik