Tech koronavírus

A Google tett róla, hogy szóljon az okosóra: ideje kezet kell mosni

A rendszeres kézmosás az egyik legfontosabb fegyver a koronavírussal szemben, és a Google tett róla, hogy az általuk fejlesztett Wear OS-t futtató okosóráj szóljanak, ha eljött az ideje egy újabb kézmosásnak. Az Android Police oldal szerint az új funkció a 5.4.0 verziószámű frissítéssel érkezett, és minden okosórán használható, amin a keresőóriás operációs rendszere található, méghozzá az óra alkalmazáson belül.

A lehetőség alapesetben minden frissített eszközön automatikusan be van kapcsolva, ugyanakkor egyáltalán nem kötelező a használata, könnyedén ki is lehet kapcsolni, ha valakit zavarnak az értesítések.

Az órák ezen felül nemcsak arra figyelmeztetnek, hogy eljött egy újabb fertőtlenítés ideje, de a rendszer abban is segít, hogy a kézmosás alapos legyen, ugyanis a tisztálkodáskor elindul egy számláló, ami alapból 40 másodpercre van állítva, de ez a felhasználók természetesen ezt is módosíthatják, ha tudják magukról, hogy ennél kevesebb vagy több időre van szükségük a megfelelő kézmosáshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik