Tech

Új csevegőt adott ki a Facebook

A Facebook belsős kutatási-fejlesztési csapata, az NPE Team kiadott egy kifejezetten Apple Watch okosórákra írt csevegőt, amin keresztül a felhasználók közeli ismerőseikkel beszélgethetnek. A Kit (Keep in Touch) nevű alkalmazás QR-kódokat használ a Facebook már létező Messenger szolgáltatásán túl. A Kit aktiválásához először be kell szkennelni egy QR-kódot az okosórán, vagy megadható bejelentkezési kód is a Facebook eszközkezelő oldalán. Ezután ki kell választani azt a messengeres ismerőst, akivel a Kiten keresztül tartanánk a kapcsolatot. Az app előnye, hogy egyetlen érintéssel küldhetők hangklipek, emodzsik, helyadatok, pont úgy, ahogy az iMessage is használható az Apple okosóráin, továbbá értesítések is érkeznek a kijelzőre.

Az App Store-ban olvasható leírás szerint az alkalmazás célja, hogy a felhasználók mobiltelefon nélkül is tarthassák a kapcsolatot legközelebbi kontaktokkal. Ugyan a Facebook Messengernek van Apple Watch támogatása, a Kit a legközelebbi kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt, így az élettársakra, legjobb barátokra, családtagokra. Mivel a kezelőfelületét is ezt figyelembe véve tervezték, nem kell egy aprócska kijelzőn bogarászni a rengeteg üzenet közt, hogy válaszolni lehessen a legfontosabbakra.

A Facebook ugyan szabadon, mégis óvatosan kísérletezik az ilyen ötletekkel, ha az NPE Team Kitje nem lesz kellően népszerű, akkor nem fordítanak több erőforrást a fejlesztésére. Jelenleg iOS 13.2, watchOS 6.1, vagy annál frissebb rendszerekkel kompatibilis, az Apple Watchon keresztül elérhető App Store-ból szerezhető be, egyelőre csak Kanadában. Amennyiben sikeresnek bizonyul, vélhetően a világ többi részén is használhatóvá válik.

Forrás: Facebook

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik