Tech

Idegnyugtató újítás jön a Facebookra

Több korábbi cikkünkben is foglalkoztunk azzal, miként lehet a koronavírus-járvány idején csökkenteni a szorongást, és hogy mennyire fontos a tudatos hírfogyasztás. A Facebook az információéhség által generált feszültség csillapítására egy új módot vezet be a közösségi oldal mobilos verzióiban, ami segít abban, hogy távol tartsuk magunkat a folyamatos ingerektől, és ne vonja el a figyelmünket egy csoportba érkezett új komment, eseményről szóló frissítés, vagy szülinapi értesítő, amik kényszeres görgetéshez vezethetnek.

A Quiet Mode (magyarul talán Csendes mód lesz) aktiválásával az app lenémítja a „legtöbb” értesítést pár kivétellel (például a felhasználói szabályzatot érintő változásokról szóló értesítések) egy általunk megadott időszakra, legyen az munkaidő, vagy egy kifejezetten a pihenésre szánt pár óra. Ha időközben netán mégis megnyitnánk az appot, figyelmeztetést kapunk – természetesen ha szeretnénk, kikapcsolhatjuk. Ugyan az értesítéseket a telefon beállításai közt egyébként is letilthatnánk, a kifejezetten appon belül elérhető beállítás több testreszabási lehetőséget ad.

Az új beállítás fokozatosan jelenik meg a felhasználók számára. iPhone-okon már tesztelik az Egyesült Államokban, Androidra májusban érkezik, júniusra már világszerte mindenki használhatja. Amint láthatóvá válik, a beállítások menü alatt előhívható Facebookon töltött idő menüpontból lehet elérni. Ez az a felület, ahol egyben azt is megnézhetjük, mennyit használjuk a közösségi oldalt.

Forrás: Facebook

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik