Tech koronavírus

Éledezni kezdett a kínai mobilpiac

Kínában jelentősen nőtt az eladott mobiltelefonok száma márciusban az előző hónaphoz képest, bár még mindig kevesebbet értékesítettek, mint egy évvel korábban – írja az MTI. A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium által közölt adatok szerint a februári zuhanást követően márciusban élénkült a kereslet, és ennek a hatására 21,8 millió mobilkészüléket értékesítettek, ami 241 százalékkal több a februárinál, de 23 százalékkal kevesebb tavaly márciussal összevetve.

Márciusban az összes eladott mobiltelefon 27 százaléka volt 5G-s, februárban ez az arány nagyobb, 37 százalék volt. A márciusban eladott mobilkészülékek 88 százaléka Android operációs rendszerű volt, míg februárban 92 százalék volt az arányuk.

A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium tudományos központja, az informatikai és kommunikációs kutatóintézet (CAICT) adatai szerint a tavaly kiszállított mobiltelefonok döntő része, 359 millió készülék 4G-s, 13,77 millió pedig 5G-s volt. A CAICT kimutatása szerint a tavaly Kínában kiszállított mobilkészülékek 90,7 százaléka kínai márkájú volt.

A koronavírus betesz a mobilpiacnak is
Az elmúlt tíz év legalacsonyabb eladási száma várható idén a globális piacon.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik