Tech

Az aktivisták szeretnék, ha a Google nem pénzelné tovább a klímatagadókat

A Google pár napja közölte, hogy a járványra tekintettel idén nem jelentkezik április elsejei tréfákkal. Mások viszont igen, például az Extinction Rebellion nemzetközi mozgalom aktivistái, így egy állítólag a keresőcég által közzétett, a cég megjelenését szinte tökéletesen tükröző posztban arról van szó, hogy a cég a jövőben jelentősebb szerepet szeretne vállalni a klímaváltozás problémájának megoldásában. Az első konkrét lépésük pedig az lenne ez irányba, hogy azonnali hatállyal megvonják a támogatásokat azon szervezetektől, amelyek tagadják a klímaváltozást, vagy hátráltatják az ellene történő intézkedéseket.

Az Extinction Rebellion „paródiája” szerint a már 21 éves Google 2013 óta támogat lobbistákat, szervezeteket, de az utóbbi időben problémásnak találja, hogy ezek közül többen is félrevezetően tájékoztatják a nyilvánosságot a klímaválságról, a jövőben pedig ezt egyáltalán nem tolerálják. A tájékoztatásban listázzák például a Versenyképes Vállalkozás Intézetet (CEI), a State Policy Network (SPN) nevű konzervatív csoportokat egyesítő szervezetet, és az American Conservative Uniont.

A  hónapokban többen is kritizálták a Google-t, amiért jelentős összegekkel támogatja az éghajlatváltozást tagadó szervezeteket, miközben azt hirdeti, hogy a környezetvédők oldalán áll. Erre rendszerint azzal válaszoltak, hogy a vállalat évek óta károsanyag-kibocsátás nélkül dolgozik.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik