Tech

Az Apple már a feltekerhető telefonon gondolkodik

Egyre több nagy gyártó rukkol elő saját hajlítható okostelefonnal, és eddigi pletykák alapján úgy tűnik, hogy az Apple-nek is lesz egy ilyen típusú készüléke, amiről egyelőre nem nagyon tudni semmit. Az AppleInsider nemrég kiszúrt egy szabadalmat, miszerint a cupertinóiak ugyan ilyen téren még le vannak maradva, de már bátran tekintenek a jövőbe, ugyanis beadtak egy feltekercselhető elektronikai eszközről szóló dokumentumot.

A különleges kialakítású kütyü lényegében egy nagy, rugalmas kijelző, amit egy vagy két görgő köré tekerve lehetne kihúzni, illetve visszahelyezni a házába. A megoldás praktikussága, hogy a felhasználó így maga szabályozhatná, éppen mekkora megjelenítő területre van szüksége. Továbbá kiküszöbölhető lenne, hogy a hajtásnál a mobilok zsanérja hosszútávú használat után megadja magát. A szabadalmat még 2017-ben nyújtotta be az Apple az amerikai szabványügyi hivatalhoz, és egyelőre csak ötlet szintjén létezik, a napokban került nyilvánosságra.

A leírás alapján úgy tűnik, hogy az egyedi kialakítást iPhone-okon túl iPadeknél, laptopoknál, szemüvegeknél is alkalmazni lehetnek. Persze mint ahogy a szabadalmakkal lenni szokott, kérdéses, mikor jelenik meg ilyen kézzel fogható termék a piacon.

Forrás: USPTO

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik