Tech

Az Apple is felfigyelt egy magyar startup szoftverére

A tervezők és az építészek jelentős időt takaríthatnak meg az új iPad Pro beépített LiDAR 3D-s szkennerével és magyar fejlesztésű Shapr3D alkalmazásával. Az app előnye, hogy internet nélkül, akár utazás közben, gyorsan és egyszerűen lehet vele térbeli modelleket készíteni.

A szoftverre felfigyelt az Apple is: a Budapesten készülő applikációval, és annak fejlesztőjével, Csanády Istvánnal az új iPad Pro reklámjaiban is találkozhatunk, és többször is kiemelték a negyedik generációs táblagép bemutatóján. A hardverfrissítés és a megújult hátlapi kamerák mellett ugyanis az iPad Pro egy térbeli lézeres érzékelésre alkalmas LiDAR szenzort is kapott, amivel új lehetőségek nyílnak a felhasználók előtt a kiterjesztett valóság és a térbeli modellezés területén.

„A CAD-rendszerbe közvetlenül integrált LiDAR szenzorral létrejött, egyedi hardverkombináció merőben új munkafolyamatokat eredményez, megkönnyíti és felgyorsítja a tervezést” – mondta a Shapr3D vezérigazgatója. Hozzátette: „a jelenleg demo verzióban működő fejlesztés a tervek szerint év végére lehet teljes egészében elérhető funkció”.

A fejlesztők elmondása szerint a szakemberek rengeteg időt spórolhatnak meg a beépített LiDAR érzékelőből származó adatokat a ParasolidConvergentModelinggel kombináló megoldással. Tovább javítja a használhatóságot, hogy az új táblagépekhez az Apple Magic Mouse és MagicKeyboard támogatást is nyújt.

Eddig 7,5 millió dollár külföldi befektetés érkezett a Shapr3D-be, amely 2019-ben megötszörözte piaci értékét, miközben hozzákezdett az applikáció Windows alapon történő fejlesztéséhez is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik