Tech koronavírus

Koronavírus: a magyarok rápörögtek a tévévásárlásra

2020 rendhagyói év lesz a tévékészülékek eladásait illetően: idén eredetileg olimpia és futball-eb is zajlott volna, és mindkét sportesemény okán hagyományosan megsokszorozódnak a tévéeladások. Az új koronavírus-járvány miatt mindkét eseményt 2021-re halasztották, viszont ez nem feltétlenül van hatással az eladásokra, tudtuk meg az Extreme Digitaltól. A cég tapasztalatai szerint sokan most szánták magukat rá új készülék megvásárlására: a webáruháznál nagyjából másfélszeresére növekedtek az eladások a tavalyi év azonos időszakához képest.

Még az okostévé is segíthet a távoktatásban
Ha van otthon okostévé, érdemes a távoktatás során is kihasználni.

Az olimpiákat megelőző szokásos időszakokkal ellentétben a járvány alatt az olcsóbb tévékészülékek keresettek: az eladott tévék 50 százaléka bruttó 100 ezer forintnál olcsóbb, 40 százaléka pedig 100-200 ezer között kapható. A fennmaradó 10 százaléknyi tévé kerül többe 200 ezer forintnál. Az Extreme Digital legnagyobb forgalmát jelenleg a 100-200 ezer forintos tévék generálják,

az eladott készülékek háromnegyede pedig okostévé.

Míg a normál időszakban a nagyképernyős tévékészülékek a legnépszerűbbek, jelenleg a 82 centis (32 hüvelykes) modellekből adják el a legtöbbet, a második legnépszerűbb képméret pedig a 110 centis (43 hüvelykes), ezekből is az UHD felbontású okostévék. A harmadik legnépszerűbb méret a 140 centis (55 hüvelyk), és csupán a negyedik a 125 centiméteres (50 hüvelyk). Emellett nagyon sokan vásároltak tévéokosító eszközöket is az elmúlt két hét során, a Google Chromecastból például ideiglenes készlethiány alakult ki az Extreme Digitálnál, de Apple TV eszközökből még rendelkeznek raktárkészlettel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik