Tech

Készüljön: több helyen lesz órákon át tartó áramszünet

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után az ELMŰ honlapján frissültek az információk, miszerint az áramszünettel járó munkái többségét elhalasztja az ELMŰ Hálózati Kft., a beavatkozásokat a szükségesen minimálisra csökkentik.

A következő két hétben Budapesten és más településeken is áramszünetekre lehet számítani, amit most különösen érdemes észben tartani az otthoni munkát végzőknek, illetve azoknak, akiknek a családjában távoktatással tanulnak a gyerekek. Az „esetlegesen áramszünettel járó karbantartási munkálatok” helyéről és idejéről az ELMŰ közzétett egy táblázatot a honlapján. Az adatok tájékoztató jellegűek, a társasházakban szórólapot is lehet majd találni a pontos időpontokról.

A neten elérhető tájékoztató alapján több mint 500 utcában lehet áramszünet a következő napokban.

Van ahol csak egy órára, máshol majdnem egy egész munkanapra leáll a szolgáltatás. Az előre betervezett munkálatokat a rendszer stabil működésének érdekében muszáj elvégezni.

Az érintett időszakban az internet pótlására alternatívát jelenthetnek a mobilszolgáltatók extra adatcsomagjai, amelyek aktiválásáról itt írtunk korábban:

Így kaphat ingyen mobilnetet a koronavírus miatt
A koronavírus miatti korlátozások bevezetésére a hazai mobilszolgáltatók is reagáltak.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik