Tech koronavírus

Így kaphat ingyen mobilnetet a koronavírus miatt

A koronavírus miatti korlátozások bevezetésére a hazai mobilszolgáltatók is reagáltak, akik közül három ajánlott fel ingyen adatcsomagot az ügyfeleinek. Összeszedtük, hogyan és mennyi plusznetet kaphat, ha telenoros vodafone-os, vagy telekomos.

Telekom

A Telekom múlt hét pénteken jelentette be, hogy 10 gigabájt plusz internetet ad minden lakossági-, üzleti- és feltöltőkártyás ügyfelének a járvány miatt, amit március 16-ig automatikusan aktiválnak, tehát semmilyen plusz lépést nem kell tenni azért, hogy igényeljük. Az extra mobilnet belföldön és az EU-n belül használható fel április 30-ig.

A lakossági és kisvállalati ügyfelek ezen felül még további, 30 napon belül felhasználható 5 GB-ot kérhetnek, de ezt már a Telekom mobilappján keresztül kell igényelniük.

További tudnivaló ezzel kapcsolatban, hogy amennyiben április 30. előtt elfogy a plusz keret, még egyszer újra lehet aktiválni.

Telenor

Március 14-én a Telekom után a Telenor is bejelentette, hogy a #maradjotthon kampány keretében, a koronavírus miatt kialakult helyzetben 100 GB extra mobilnetet kínálnak a lakossági kártyás vagy számlás ügyfelek számára március 16-tól. Előbbiek a MyTelenor appban aktiválhatják március 16-tól a szolgáltatást, míg az üzleti ügyfeleknek a 1744-es telefonszámra kell elküldeniük a „FREE100GB” kódot.

Az egyszeri adatjegy 100 GB adatot tartalmaz, amit a megrendeléstől számított 30 napig lehet felhasználni.

A szolgáltatásban foglalt adatmennyiséget díjmentesen vehető igénybe Magyarország területén. Aktiválni a MyTelenor applikáción vagy SMS-en keresztül lehet visszavonásig, de legkésőbb március 31. éjfélig. Az aktiválás sikerességéről SMS-ben tájékoztat a felhasználókat a szolgáltató, és az ajánlat telefonszámonként egyszer vehető igénybe.

Vodafone

A Vodafone március 17-től 15 GB extra mobilnetet kínál a feltöltőkártyás, havidíjas lakossági és a kisvállalati ügyfeleinknek – számlázási ciklusonként 5-5 GB-ot, ami a My Vodafone applikáción keresztül aktiválható. Ez azt jelenti, hogy a vállalat három hónapon keresztül biztosít 5 GB-os adatkeretet az ügyfeleinek.

A távközlési vállalat ugyanakkor nem állt meg itt: az országosan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó weboldalak, applikációk (például: mozaweb.hu, oktatas.hu, nkp.hu, videotanar.hu, ekreta.hu), adatkeret használat nélkül lesznek elérhetők lakossági ügyfeleink számára a tanítási év végéig, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár applikációja is, ahol több száz ingyenesen letölthető, tanulást segítő program található.

Emellé minden otthoni digitális TV előfizetéssel rendelkező ügyfelünk számára elérhetővé teszik a Premium TV és a FilmBox Pro csomagban lévő csatornákat április 30-ig. A Premium TV csatornák UPC TV előfizetéssel érhetőek el, míg a FilmBox Pro csomag UPC és Vodafone TV előfizetéssel is.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik