Nagyvilág

London nagy részén áramszünet volt péntek este

Áram nélkül maradtak London és Délkelet-Anglia kiterjedt területei péntek este – közölte a helyi áramszolgáltató, amely szerint az áramszünetet a National Grid energiaelosztó hálózatban bekövetkezett meghibásodás okozhatta. Az áramellátást később helyreállították.

Az áramkimaradás Londonban fennakadásokat okozott a városi közlekedésben, illetve az országban több helyütt késéseket okozott a vasúti közlekedésben is. A Thameslink nevű vasúti társaság közölte, hogy az általa üzemeltetett vonatok legtöbbje megállt.

A villamosenergia-ellátás meghibásodása miatt az egész hálózaton keresztül közlekedő vasúti szolgáltatásokban késések fordulhatnak elő, vagy törölhetik őket

– írták. Bár a helyi áramszolgáltató később Twitter-bejegyzésében tudatta, hogy az áramellátás helyreállt, a Thameslink szintén egy mikroblog-bejegyzésben eltanácsolta az utazástól az embereket.

Az East Midlands Trains nevű vasúti társaság szerint az áramszünet a londoni St. Pancras pályaudvar, valamint a Sheffield és Nottingham közötti szolgáltatásait sújtotta.

kiemelt kép: iStockphoto.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik