Tech koronavírus

Hasznos újítás jön a Facebookra a koronavírus miatt

A Facebook folytatja a koronavírussal kapcsolatos álhírek és tévhitek elleni harcot: a hírfolyam tetején hamarosan mindenkinek egy új információs doboz jelenik meg, amiben a hivatalos egészségügyi szervezetek, így az egészségügyi világszervezet (WHO) és az amerikai járványügyi hivatal (CDC) által közzétett tájékoztatások jelennek meg, többek közt arról, hány megbetegedés történt eddig, mennyien hunytak el a kór következtében, továbbá egy térkép is mutatja a vírus terjedését. Ezen felül tartalmakat válogatnak hírességektől, politikusoktól és újságíróktól.

Bár a doboz mindenkinek felbukkan majd a közösségi oldal tetején, a tartalmak követése opcionális, külön gombbal lehet feliratkozni az elkülönített információs hírfolyamra.

Forrás: Facebook

Zuckerberg elmondása szerint az új funkció célja, hogy aki a közösségi oldalról kíván tájékozódni, az jó eséllyel a hiteles információkat lássa, ezzel csökkentve annak esélyét, hogy a felhasználók a platformon terjedő félrevezető posztoknak higgyenek. Emellett azt az üzenetet is szeretnék erősíteni, hogy akinek lehetősége van rá, maradjon otthon és kerülje a társas érintkezést – így sikerülhet közösen lassítani a vírus terjedését.

A koronavírusos információs doboz a következő napokban világszerte minden országban láthatóvá válik. A szintén Facebook által birtokolt WhatsApp csevegőben már meg is jelent egy hasonló szekció.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik