Belföld koronavírus

Orbán Viktor mai dobogója: 1. Facebook, 2. a magyar emberek tájékoztatása

A magyar emberek azért nem tudták meg azonnal, milyen rendkívüli intézkedésekről döntött a magyar kormány, mert Orbán Viktor stábja lájkokat gyűjtött. 

Ezzel a mondattal az az egyetlen probléma, hogy nem vicc.

Az történt, hogy először tudatták, a miniszterelnök délután három órakor a Facebook-oldalán tesz rendkívüli bejelentést a koronavírussal kapcsolatban. Tehát a kormányfő nem az állami médiában, esetleg nyílt sajtótájékoztatón beszél, hanem a közösségi médiában, saját oldalán.

Ennek a döntésnek az egyetlen logikus magyarázata, hogy fontos a kommunikációs stáb számára, hogy növeljék az oldal elérését, lájkokat szerezzenek, nézettségi csúcsokat döntsenek. Még annál is fontosabb, mint hogy az otthonukba szorult magyar emberek milliói első kézből, azonnal megtudják, mi történik velük a veszélyhelyzetben, világjárvány idején a legfontosabb napokban, milyen intézkedésekkel fokozza a kormány a járvány elleni védekezést.

Ez a döntés persze önmagában senkit nem zaklatott volna fel, elvégre, ha minden működik, úgyis a bejelentés tartalma a fontos, senkit nem izgat a formája. Ám a Facebook-oldal a terhelés alatt összeomlott, így a bejelentésről éppen csak a magyar emberek nem értesülhettek a bejelentés pillanatában.

Pedig arra nem sok tétet tettünk volna korábban, hogy Orbán Viktornak egyszer éppen a Facebook-elérés lesz a fontosabb, mint a magyar emberek tájékoztatása.

Azért örülünk, hogy a Felcsút ezúttal nem indult ebben a bajnokságban, így csak a Facebook előzte meg a nemzeti érdeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik