Tech

Megvan, mikor jelenik meg az Xbox Series X

Frissítünk!

Nem sokkal cikkünk publikálását követően a Microsoft az Xbox Series X oldalán szereplő szöveget Coming Thanksgiving 2020-ról Coming holiday 2020-ra változtatta, így a november 26-ai dátum már nem számít hivatalosnak, de a cég továbbra is azt tervezi, hogy még idén a boltokba kerül az új konzol. Larry Hryb, az Xbox brand egyik fejese egy Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy a hálaadást megjelölő dátum félreértés volt.

A héten felpörögtek az események a következő generációs játékkonzolok, az Xbox Series X és a PlayStation 5 közül. Előbb a Microsoft jelentette be, hogy pontosan milyen hardver kerül a következő játékgépébe, ma pedig a Sony tartott egy online előadást, ahol szintén leleplezték, hogy milyen komponensek kerülnek a PlayStation 5-be, ugyanakkor a japán vállalat még mindig nem mutatta meg, hogy pontosan milyen formája lesz az új masinának. Hivatalos árat pedig egyelőre egyik cég sem közölt.

Xbox Series X. Fotó: Microsoft

A Microsoftnál viszont már él az Xbox Series X saját oldala, és legalulra görgetve az is kiderül, hogy a redmondi cég mikor tervezi piacra dobni az új gépet. Coming Thanksgiving 2020 – olvasható az oldalon, tehát idén hálaadáskor, azaz 2020. november 26-át követően kerül a boltokba a gép. Az persze még kérdéses, hogy a cég képes lesz-e tartani ezt a dátumot, figyelembe véve, hogy a jelenleg is tomboló koronavírus járvány meglehetősen komoly hatással van a gazdaságra és a műszaki eszközök gyártására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik