Tech koronavírus

A Microsoft is segít a távoktatásban

Az Oktatási Hivatal hétfőn közzétette módszertani ajánlását az oktatás megszervezésére a koronavírus-járvány idejére. Mint írták, a  tantermen kívüli, digitális munkarendben is működtetni kell az oktatási rendszert. A Tisztaszoftver program keretében minden magyarországi pedagógus és tanuló térítésmentes hozzáférést kaphat a Microsoft Office 365 ProPlus verziójához, aminek része a csoportmunkát, csevegést, video- és fájlmegosztást támogató Microsoft Teams is.

A Microsoft ezen felül blogposztban részletezte, milyen eszközökkel segíti az oktatók munkáját. A Microsoft Magyarország munkatársai hétfőtől ingyenes webes tanfolyamokon, webinárokon mutatják be a digitális oktatás lehetőségeit pedagógusoknak. Az Office csomagban elérhető Teams és a One Note oktatási változatai kifejezetten az iskolák igényeire szabott funkciókkal biztosítják, hogy ne kelljen megállni a tanulással.

A cég minden diáknak és tanárnak díjmentesen biztosítja a szükséges szoftvereket, amennyiben a közoktatásban vagy a felsőoktatásban tanulnak.

Az Office365 A1, ill. ezen belül a Microsoft Teams által nyújtott távoktatási lehetőségeket körüljáró webinarok folytatódnak, ezeket a Microsoft Magyarország azoknak a pedagógusoknak és rendszergazdáknak szánja, akik most ismerkednek ezekkel az eszközökkel és konkrét, gyors segítséget szeretnének kapni ahhoz, hogy használatba vehessék ezeket a megoldásokat az iskolai és iskolán kívüli tanítás során – írja posztjában a vállalat.

A Teams, amelyet sok kisvállalkozásnál és nagyvállalatnál használnak a mobil munkavégzés támogatására, természetesen alkalmas arra is, hogy videókonferenciával, a tananyag és a feladatlapok feltöltésével, online ellenőrzéssel és tanári támogatással, valamint más elektronikus kommunikációs csatornákon a tanárok és a tanulók személyes jelenlét nélkül is összekapcsolódhassanak. A Microsoft honlapján található segédanyagban minden pedagógus és diák megnézheti kezdő lépéseket.

A következő webinárok időpontjai, illetve a közzétett segédanyagok ezen a linken tekinthetők meg.

Ezt ajánlja a hivatal a virtuális oktatáshoz
Az új munkarendre próbálnak úgy tekinteni, mint a magyar oktatást ért legnagyobb innovációs lehetőségre.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik