Tech koronavírus

Koronavírus: hőmérő tapaszt jelentett be a Google

A koronavírusra többféle módon reagálnak a nagy techcégek, a jelentősebb konferenciák elhalasztása mellett igyekeznek elősegíteni az egészségügyi szervezetek munkáját is. A Google nemrég egy masszív bejelentéssel állt elő, amiben több intézkedést is ismertetett.

A keresőcég egyrészt 24 órás felügyeleti csoportot állított fel, akik folyamatosan követik az egészségügyi világszervezet (WHO) tájékoztatásait, ezáltal a keresőben a relevánsabb információkat érhetik el a netezők. A szervezet számára továbbá 25 millió dollárnyi értékű hirdetési támogatást biztosítottak. Emellett több irodájukban is arra utasították a dolgozókat, hogy folytassák otthonról a munkát.

A Google tulajdonosához, az Alphabethez tartozó Verily nevű pedig egy egészen újszerű megoldással segítené a vírus terjedésének lassítását.

Olyan kisméretű, egészségügyi tapaszokat fejleszt, ami egy mobilappon keresztül folyamatosan felügyeli a viselője testhőmérsékletét.

Így az esetleges fertőzött még időben, az első tünetek megjelenésekor orvoshoz tud fordulni. Arról egyelőre még nem beszélt a Google, hol, mikor és mennyiért lehet majd hozzájutni a kiegészítőhöz.

A YouTube-on továbbra is tiltottak lesznek a koronavírussal kapcsolatos tartalmak, illetve azon reklámokat is eltávolítják, amiken keresztül a járványból próbálnak hasznot húzni a hirdetők különféle állítólagos ellenszerekkel, túlárazott egészségügyi maszkokkal.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik