Tech

Fontos alkalmazás tűnt el a Google Play áruházból

Az AnTuTu az egyik legnépszerűbb teljesítményvizsgáló applikáció Androidra, amivel a mobilok és táblagépek tulajdonosai könnyedén lemérhetik és összehasonlíthatják készülékük erejét a többi piacon kapható modellével. Viszont akik épp a hétvége folyamán szerették volna beszerezni, felfigyelhettek arra, hogy a Google Play áruház kínálatában már nem érhető el a program. Szerencsére csak apróbb kerülőt kell tenni, mert az AnTuTu weboldaláról letölthető a szükséges .apk fájl a telepítéshez, ami pillanatok alatt elvégezhető művelet. Az AnTuTu 3DBench, az Antutu Benchmark és az Altutu Benchmark is áldozatul esett a cég kaszájának.

Az Android Police cikke szerint a Google-nek nem kimondottan az AnTuTu szúrta a szemét. Az intézkedés egy átfogóbb törekvés része,

amiben a keresőcég a Cheetah Mobile fejlesztő stúdió alkalmazásait purgálja ki a digitális appboltból. 

Február végén majdnem 600 alkalmazást vontak vissza a Play Áruházból arra hivatkozva, hogy a fejlesztők tisztességtelen reklámstratégiát folytattak, ami a felhasználói élményt is rontotta. Az egyik áldozat a kínai Cheetah Mobile volt, akik korábban hirdetési csalásban is részt vettek.

Mint kiderült, az AnTuTunak szintén ez a cég a tulajdonosa, bár a honlap alapján ez nem derül ki, semmi nem utal a cégre. A Tianyancha üzleti adatbázis alapján viszont a Cheetah Mobile vezetője, Fu Sheng egyben a pekingi AnTuTu Technology Co. elnöke is, a Google lépése alapján pedig egyértelmű a reláció.

Hivatalos indoklást még nem tett közzé ezzel kapcsolatban a keresőcég, és az AnTuTu sem kommentálta a hírt. Továbbá az is kérdéses, hogy az AnTuTu mikor és milyen feltételekkel kerülhet vissza a Play áruházba.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik