Tech koronavírus

Újabb jelentős esemény maradhat el a koronavírus miatt

A koronavírus terjedése miatt az elmúlt hetekben sorra érkeztek a bejelentések arról, hogy elmaradnak az éves, nagy volumenű techipari események. A Huawei január végén elhalasztotta idei éves fejlesztői konferenciáját, aztán a Facebook az F8-at, a Google a májusi I/O-t mondta le. A barcelonai Mobil Világkongresszusnak is ez lett a sorsa.

A játékiparban szintén hasonló a helyzet, a PlayStation, Oculus és a Facebook Gaming nem volt jelen a Game Developers Conference-en, a Sony pedig a Pax Eastet is lemondta. Ezek után nem olyan meglepő,

hogy már szinte biztos az is, hogy elmarad az idei júniusi E3 (Electronic Entertainment Expo) expó Los Angelesben.

Először a Devolver Digital stúdió hintett el egy sokatmondó bejegyzést a Twitteren, amiben azt a tanácsot adták követőiknek, töröljék az E3-as foglalásaikat. A rendezvény szervezője, az Electronic Software Assosiation (ESA) eddig azt hangoztatta, hogy igyekeznek mindent megtenni, hogy ne kelljen elhalasztani a rendezvényt, egyre több iparági forrás állítja, hogy végül ez lesz. Kérdés, hogy a kiadók mit fognak reagálni, hiszen az új Xbox konzol mellett számos játékot itt jelentenének be.

Az ESA hamarosan vélhetően hivatalosan is közli a hírt, és egyben az is kiderül, hogy mikor tervezik helyette megtartani az eseményt.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik