Sport koronavírus

Zárt kapus lesz az összes sportrendezvény Magyarországon

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely szerdán jelentette be, hogy a kormány elrendeli a veszélyhelyezetet a koronavírus-járvány miatt. Ez érinti a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri események megtartását is – a munkahelyeket viszont nem.

Kérdésre elmondta, ez azt jelenti, hogy a sportrendezvényeket zárt kapuk mögött kell megrendezni.

De alighanem a sportági szövetségek részletezni fogják, melyik bajnokságban, mit jelent a rendelkezés.

Országos veszélyhelyzetet hirdet a kormány, az egyetemi épületek bezárnak
Beutazási tilalmat rendel el a kormány Kínából, Dél-Koreából, Iránból és Olaszországból is.

A koronavírus-járvány európai gócpontjának számító Olaszországban hétfőn jelentették be, hogy egy hónapra leáll a sportélet, de a két magyar csapat, a MAC és a DVTK részvételével zajló szlovák hokibajnokság is idő előtt véget ért, mint ahogyan az osztrák hokibajnokságot is azonnali hatállyal lefújták.

A magyar labdarúgó-válogatott Bulgária elleni Eb-pótselejtezője is zárt kapus lehet, a Wizz Air már a hivatalos bejelentés előtt jelezte, törli a bolgár fővárosba tartó szurkolói járatait. Ha továbbjutna a magyar válogatott, akkor március 31-én a Puskás Arénában játszana az izlandi-román párharc győztesével.

Bolgár-magyar: a Wizz Air törli a szurkoló járatait
Az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban automatikusan tájékoztatják.

Két magyar kosárlabdacsapat, az Alba Fehérvár és a Kaposvár egyből be is jelentette, hogy már a szerdai mérkőzésre se látogasson ki senki.

Romániában nézők nélkül rendezi a futballmérkőzéséket, de a koronavírus miatt a BL-ben is több találkozó zárt kapus lesz, így volt ez a Valencia-Atalanta mérkőzésen, de a szerdai PSG-Dortmund, valamint a március 18-án esedékes Barcelona-Napoli nyolcaddöntőn sem lesznek nézők. Az Európa Ligában a nyolcaddöntős párosítások első meccsei közül most csütörtökön az Internazionale-Getafe és az Olympiakosz-Wolverhampton Wanderers, míg visszavágók közül a Sevilla-AS Roma lesz biztosan zárt kapus.

Magyarországon jelenleg 13 fertőzöttet tartanak nyilván.

Újabb magyar koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak
A nő már napok óta a Szent László kórházban van elkülönítve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik