Tech koronavírus

Koronavírus: elmaradhat az olcsó iPhone bemutatója

Január végén kezdtek el szállingózni a pletykák, miszerint az Apple március végén leplezheti az iPhone 9 (vagy iPhone SE2) nevű, olcsóbb almás mobilt. A koronavírus miatt a cégnek azonban módosítania kell az eredeti menetrenden, állítja egy belsős forrás. A mobil március végi sajtóbemutatóját nagy eséllyel lefújják, és a megjelenési dátum is csúszik. Ezen a rendezvényen mutatkozna be az új iPad Pro is. A bejelentéseket valószínűleg internetes konferencia keretén belül bonyolítják le.

Továbbá öt különböző forrás is arról számolt be, hogy az iPhone 9-et csak júniusban mutatják meg, és nagy eséllyel ősszel fog piacra kerülni a tavasz helyett. Elmondások alapján az Apple két dologtól tart leginkább: a fertőzésveszély miatt nem szeretnék, hogy tömegek ácsorogjanak a boltok előtt az új iPhone miatt, másrészt attól tartanak, hogy az eladásokra is negatívan hatna a pánik. Az iPad Prót ettől függetlenül még a hónapban bemutatnák.

A  FrontPageTech információi szerint az iPhone 12 szeptemberi bemutatója is októberben, vagy novemberben esélyes, mivel az Apple nem utazhat Kínába, így a készülék tesztelési munkái lassulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik