Tech

Megvan, mikor láthatjuk végül az olcsó iPhone-t

Január végén kezdtek el szállingózni a pletykák, miszerint az Apple partnerei februárban elkezdik az új, állítólag pénztárcabarát iPhone összeszerelését, így már márciusban leleplezhetik a modellt. A hírhedt szivárogtató, Evan Blass nemrég arról számolt be a Twitteren, hogy március közepén lesz a bemutató.

A legfrissebb információk alapján viszont inkább március végén, egész pontosan március 31-én várható az eddig iPhone 9-ként, vagy iPhone SE2-ként említett eszköz leleplezése. Ugyan az Apple hivatalosan nem árult el még semmit ezzel kapcsolatban, de a német iPhone Ticker portál állítása szerint szinte majdnem biztosra vehető a dátum, mivel a céghez rendkívül közeli forrásokból értesültek.

Meglepően hamar jöhet az idei olcsó iPhone
Már márciusban piacra kerülhet az egyelőre iPhone SE2 néven emlegetett modell.

Az eddig eddigi információk alapján a modell 4,7 hüvelykes LCD kijelzőt kap, hátlapi üvegborítással. Az Apple házon belül fejlesztett A13 bionikus chipje dolgozik benne 3GB RAM társaságában, és 64/128GB tárhellyel lesz választható. Színekből a hagyományos ezüst, piros, és asztroszürke lesz a kínálat. Alapvetően sokban nem fog különbözni az iPhone 8-tól, kivéve az erősebb processzort és a RAM mennyiségét.

Eddig az tűnik valószínűnek, hogy a 64GB-os variáns 399 dolláros áron (nettó 112 ezer forint) lesz kapható, míg a 128GB-os változatért 499 dollárt (nettó 142 ezer forint) kell majd fizetni. 5G-támogatásra még nem számíthatunk.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik