Tech koronavírus

Meglepő profil készült a TikTokon a koronavírus miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) profilt készített a főleg fiatal korosztály körében taroló, vicces rövid videókat kínáló TikTokon annak érdekében, hogy hiteles tájékoztatást tudjon terjeszteni a platformon a koronavírussal kapcsolatban.

A szervezet első feltöltött videójának témája a vírus elleni védekezés és a fertőzés megelőzése, amiben többek közt az alkoholos fertőtlenítőkkel való kézmosás fontosságát emeli ki Benedetta Allegranzi, a WHO fertőzésellenőrzési programjának vezetője. A második feltöltött videóban arról tájékoztat, hogy kinek és miért kell arcmaszkot viselnie.

„Amennyiben nincsenek olyan tüneteid, mint láz, köhögés, orrfolyás, nem kell egészségügyi maszkot viselned. A maszkokat csak az egészségügyi dolgozóknak, gondozóknak és a tüneteket már produkáló személyeknek kellene viselniük” – hangzik el a videóban, reagálva arra a hiányra, ami kialakult a maszkok körül.

Forrás: WHO / TikTok

Ahogy az MIT Technology Review is beszámolt róla, februárban a szervezet több meghatározó közösségi platformmal, így a Twitterrel, a Facebookkal, az Instagrammal is együttműködést kezdeményezett a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásról, miután a felületeken aggasztó ütemben kezdtek terjedni a különböző álhírek és összeesküvés-elméletek.

A TikTok nem csak azért fontos, mert ez a jelenleg leggyorsabban növekvő közösségi felület, hanem mert nemrég több félrevezető virális tartalom is készült kifejezetten a felhasználói közül. A WHO pár nap alatt több mint 120 ezer követőt szerzett, reményeik szerint a napokban sikerük még szélesebb körben terjeszteniük a főbb tudnivalókat.

Ne dőljön be a koronavírusról terjedő facebookos álhíreknek
Egyre több a hamis információt terjesztenek a vírusról a közösségi médián keresztül.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik