Tech

Ez a mobil nem engedi, hogy meztelen képeket csináljanak vele

Napjainkban, amikor már szinte mindenkinek van kamerával felszerelt okostelefonja, egyáltalán nem meglepő, hogy egyesek pikáns fotókat készítenek magukról. Persze az ilyen jellegű felvételekkel aztán könnyű is visszaélni, legyen szó kiberbűnözőkről, vagy akár csak rosszakarókról. Erre a jelenségre reflektálva a japán Tone Mobile kiadta a Tone e20 nevű mobilt, ami egy egyedi megoldással megakadályozza, hogy a tulajdonosa meztelen képeket készítsen magáról.

Az eszköz lényegében úgy működik, hogy egy speciális szoftver képes felismerni, hogy éppen mit készül kamerázni a felhasználó.

Amennyiben „nem helyénvaló” jelenetet ismer fel, nem lehet rögzíteni a képet.

Ugyan elsőre furcsának tűnik, hogy egy cég ennyire bekorlátozza, mit kezdhet termékével a felhasználó, valójában biztonsági okokból döntöttek a nudiblokkoló funkció mellett. A Tone Mobile eszközeit kifejezetten azoknak szánják, akik csak egy egyszerű, alapvető mobilt szeretnének olcsón, mondjuk a szülők, akik az iskolás gyereknek választanának kütyüt. Így elkerülhető, hogy a tinik meggondolatlanul kompromittáló felvételeket készítsenek, amelyekkel mások visszaélhetnek. A készülék csak Japánban kapható, de kíváncsiak vagyunk, hogy mások is ráugranak-e az ötletre.

Forrás: Tone Mobile

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik