Tech

Hasznos újítást kaphat a Facebook hírfolyama

Sokan nem örültek, amikor a Facebook az egyszerű időrendi megjelenítést lecserélte a hírfolyamban, és elkezdte bevezetni a többféle szempont alapján posztokat értékelő algoritmust. Ugyan a lehetőség adott, hogy a kezdőlap tetején a legutóbbi posztok szerinti megjelenítést válasszuk, a beállítás 24 óra után visszavált alapállapotba.

A korábban több alkalommal is hitelesen szivárogtató Jane Manchun Wong a Facebook app forráskódjában arra utaló jeleket talált, hogy a közösségi cég újabb megoldással kísérletezik. A hírfolyamba beömlő posztokat fülek alá lennének rendezve, így átláthatóbbá válna az a rengeteg poszt, ami nap mint nap a felhasználó szeme elé tárul. A Facebook appban három fül kerülne a hírfolyam tetejére, amelyek a releváns, a legfrissebb és a látott posztokat tennék görgethetővé egy másik, alternatív hírfolyamban.

A megoldás első ránézésre hasznosnak tűnik, mivel végre kicsit több kontrollt kapnánk a posztok szűrésére. Arra is van esély, hogy a fejlesztők megadják az egyéni fülek készítésének lehetőségét. Egyelőre viszont csak egy kísérleti funkcióról van szó, és nem tudni, hogy végül élesben is elkezdi használni a közösségi oldal.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik