Tech

Meglepően hamar jöhet az idei olcsó iPhone

Mindössze pár hét és bemutatkozhat az Apple új, állítólag nagyon is pénztárcabarát iPhone-ja. A Bloomberg forrásai szerint a cég partnerei februárban elkezdik a telefonok összeszerelését, így már márciusban leleplezhetik a modellt.

Leginkább a közelgő dátum a meglepő, nem maga a büdzsé-iPhone ténye, hiszen már tavaly óta pletykálnak az érkezéséről, többek közt a hírhedt Apple-elemző, Ming-Csi Kuo is, aki korábban számos eszköz és újítás érkezését előre megjósolta.

Hat új iPhone is megjelenhet idén
Kétféle változat is lehet az olcsó „iPhone SE2"-ből.

Kuóhoz hasonlóan a Bloomerberg forrásai is arról beszéltek, hogy az olcsó iPhone külsőre sok hasonlóságot mutat az iPhone 8 modellel, és 4,7 hüvelykes kijelzővel érkezik. A készülékbe az Apple házon belül fejlesztett A13 chipje kerülhet, ami az iPhone 11-et is hajtja.

Korábbi értesülések szerint az almás cég azzal magyarázta az A-szériás processzorok megnövelt gyártását, hogy a vártnál nagyobb az érdeklődés az iPhone 11-re, de sokak szerint valójában a hamarosan érkező új modell áll a háttérben.

Úgy tűnik, hogy az „olcsó iPhone” TouchID-val felszerelt Home gombot kap, és nem a FaceID arcfelismerő rendszerrel lesz feloldható. Az elnevezéssel kapcsolatban is van még bőven találgatás, de a legvalószínűbbnek az iPhone SE2, vagy az iPhone 9 tűnik. Ha Kuo jól tippelt korábban, akkor a 64, vagy 128 GB-os változatban is elérhető iPhone SE2 kezdőára 399 dollár, azaz nettó 112 ezer forint lehet majd.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik