Tech

Válogasson kedvére a Google gyönyörű háttérképei közül!

A Google több mint ezer új felvétellel bővítette az Earth View adatbázisát, ami egy különálló projektként kifejezetten a Google Earth legjobb tájképeit tartalmazza. Az Earth View immár több mint 2500, műholdakkal rögzített fotót kínál a világ minden tájáról 4K-felbontásban, emellett használhatóvá vált egy színes térkép is, amin a felhasználó láthatja, hogy mely helyeket csodálhatja meg madártávlatból.

Az Earth View-t legegyszerűbben ezen az oldalon éri el galéria formájában, de egy Chrome-bővítmény keretén belül is letöltheti, ami minden új fül megnyitásakor egy képet fog megjeleníteni. A jó hír, hogy a nagy felbontású felvételek háttérképnek is letölthetők.

A keresőcég tavaly közölte, hogy a Google Earth már a világ lakott területeinek több mint 98 százalékát lefedi, a Street View (Utcakép) szolgáltatásban pedig eddig több mint 10 millió mérföldet (16 093 440 kilométert) fotóztak le. Az Earth különlegessége, hogy a műholdas tájképeket fűzi össze, és teszi bebarangolhatóvá a felhasználók számára: ez jelenleg több mint 36 millió négyzetmérföldnyi (azaz nagyjából 93,24 négyzetkilométernyi) műholdképet takar.

Alig van már hely a Földön, amire nem lát rá a Google
A Google Earth már a világ több mint 98 százalékát lefedi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik