Tech

Új csevegőn dolgozik a Google

A Google az elmúlt évek során rengeteg új appal rukkolt elő, elég csak a keresőt, a YouTube-ot, a Gmailt, a Térképet említeni, ezekhez mind használható a Google-fiókos bejelentkezési mód. A keresőcégnek szinte már minden kategóriában van versenyképes ingyenes megoldása, csupán a csevegés terén kaotikus a helyzet. Ilyen téren egyértelműen a Facebook vezet a Messengerrel és a WhatsAppal. Igaz, a Google-nek voltak próbálkozásai, de azok nem hozták meg a várt sikert.

A keresőcég nem adja fel: a The Information forrása szerint egy új csevegőn dolgozik, ezúttal kicsit más megközelítésből, és főleg üzleti felhasználásra, nem a hétköznapi felhasználóknak.  A portál információi alapján a chatalkalmazás számos más Google-termék, köztük a Gmail és a Drive funkcióit olvasztja össze. Emellett támogatni fogja a Hangouts Meet videóhívásokat és a Hangouts Chat szöveges üzenetküldési lehetőségét.

Az app az üzleti felhasználók igényeire szabott G Suite része lesz, így leginkább a Slack és Microsoft Teams szoftverek versenytársának lehet majd tekinteni. Többet valószínűleg majd a Google május fejlesztői konferenciáján hallhatunk róla.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik