Tech

Hasznos funkció készül az androidosoknak

Az XDADevelopers szerzői tavaly szúrták ki, hogy a Google egy új fájlmegosztó protokollon dolgozik, ami az Android Beam helyét veheti át a jövőben. A portál nemrég egy videóval is előrukkolt, amiben a fejlesztés alatt álló funkció működését mutatják meg Google Pixel 2 XL és Pixel 4 telefonok segítségével.

A demó alapján az egyelőre nem hivatalosan „Nearby Sharing” nevű fejlesztés hasonlítani fog az Apple saját, AirDrop nevű megoldásához. A használatához Bluetoothra lesz szükség az eszközök összekapcsolásához, nem NFC-re, így nem szükséges közvetlenül túl közel tenni egymáshoz a két készüléket. A mobil beállításai közt először be kell kapcsolni a Nearby Sharinget, majd kiválasztani a küldeni kívánt fájlokat. Ezeket egyszerűen a másik eszközre kell küldeni, mintha csak egy másik appban akarnánk megosztani, mondjuk Messengerben.

A videó alapján a funkció Android 10 alatt működik, kérdéses, hogy a rendszer korábbi verzióival is kompatibilis lesz-e. Erről valószínűleg a keresőóriás májusi fejlesztői konferenciáján hallhatunk többet.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik