Tech

Fontos értesítést fog küldeni a Facebook, ön is megkapja

Január 28-án volt az adatvédelem nemzetközi világnapja, ez alkalomból a Facebook-vezér Mark Zuckerberg blogposztban jelentette be, hogy a jövőben milyen eszközöket kapnak a felhasználók az adataik hatékonyabb védelméhez. Ahogy korábban írtuk, hosszú ígérgetés után világszerte elérhetővé vált a Facebookon kívüli tevékenységek törlésének lehetősége.

A közösségi oldal emellett a következő hetekben az összes, több mint kétmilliárd felhasználójának értesítést küld ki, amiben arra hívja fel a figyelmüket, hogy vizsgálják át a fiókjuk biztonsági beállításait. A pánik elkerülése érdekében: nem azért láthatja az üzenetet, mert feltörték a fiókját, vagy valami baj történt, egy általános tájékoztatásról van szó.

Az üzenet a Hírfolyam tetején jelenik majd meg, és egyenesen a Privacy Checkup útmutatóra irányít át, ahol pontokba szedve ellenőrizheti a felhasználó, mik azok a beállítások, amiket érdemes mindenképp használnia. Ezeket részterületekre bontva bogarászhatjuk át, például hogy mit láthatnak más felhasználók a profilunkból, vagy hogy mennyire erős a fiókunk védelme.

Forrás: Facebook

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik