Tech

Látványos változás jött a Google keresőbe

A Google kereső használóinak feltűnhetett, hogy a napokban megváltozott a keresési találatok listájának megjelenése az asztali böngészős verzióban. Korábban a találatoknál eddig az oldal címét, az url címet, majd egy rövid leírást láthattunk, ami segítette a felhasználót a tájékozódásban. Kivételt képeztek eddig is a hirdetések, amelyek mellett egyértelműen feltüntették, hogy reklámról van szó.

Ami rögtön szembetűnik az új dizájnnál, hogy már a weboldalak ikonjai, az úgynevezett faviconok is helyet kapnak a listázott honlapoknál, így vizuálisan jobban elkülönülnek egymástól az egyes találatok, ezzel átláthatóbbá téve az eddig főleg szöveges felületet. A cég állítása szerint az ikonokkal egyben könnyebben kiszűrhetővé válnak az adathalász linkek is.

Már desktopon is átláthatóbbak a találatok. Forrás: 24.hu

Továbbá az URL-ek és a címek helyet cseréltek, előbbiek kerültek feljebb. A reklámok esetében pedig nem kék, hanem fekete színnel olvashatók az URL-ek. A megjelenés összességében követi a Google Material Design formanyelvét, amit fokozatosan minden szolgáltatására ráhúz a cég.

Mobilon már jó pár hónapja így jelennek meg a találatok, ám a keresőóriás csak most élesítette az asztali böngészőben is. A cég szerint az apróbb változtatásoknak köszönhetően a netezők könnyebben eligazodhatnak a rengeteg információ közt. Ennek ellenére a Twitteren és más felületeken inkább arról lehet olvasni, hogy a netezők szerint az összkép így még kaotikusabb, sőt mi több, idegesítő is.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik