Tech

A Google csendben kinyírt pár értesítést

Tavaly november óta több androidos felhasználó is jelezte, hogy az eddigiektől eltérően már nem kap értesítést a Play áruháztól, amikor egy alkalmazás sikeresen frissült a mobilján. A Redditen történő beszélgetések szerint az érintettek (akik akkoriban a digitális appbolt 17.4-es verziójára frissítettek) egy hibának tudták be az automatikus frissítések állapotáról szóló értesítések hiányát.

A Google szóvivője nemrég megerősítette, hogy nem bugról van szó, szándékosan döntöttek így. Akit eddig zavartak volna a Play áruház üzenetei, annak adott volt a lehetőség, hogy kikapcsolja őket a beállítások közt, ám mostantól az lesz az alapvető eljárás, hogy az appbolt nem küld értesítőt. A keresőcég ugyan nem magyarázta meg különösebben a döntés okát, de a cél vélhetően az, hogy a felhasználóknak még kevesebb értesítéssel kelljen foglalkozniuk.

Szerencsére üzenet nélkül is könnyű ellenőrizni, hogy egy alkalmazásnak a legfrissebb verzióját használjuk-e, elég csak megnyitnunk a Google Play-t, majd a Beállítások alatt található Saját alkalmazások és játékok fület lenyitni.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik