Tech

Egyre többen látják a Facebook vadiúj dizájnját

A felhasználók visszajelzései szerint egyre közeledik a Facebook nagy dizájnváltása, ami ezúttal az asztali böngészős verziót érinti. December elején mi is kiszúrtuk, hogy egyeseknél már látható az újragondolt külső, ami bétateszt keretén belül jelent meg a kiválasztottak számára. A frissítéssel együtt érkezik majd egy régóta pletykált sötét mód is, a hagyományos és az újfajta sötét felület közt a beállítások menüpont alatt lehet váltogatni, ha valakinek nem jönne be mégsem.

A TechRadar cikke szerint január eleje óta a korábbiaknál is szélesebb körben bukkant fel az új felület, ha éppen ön is a szerencsések közt van, arról üzenetet kap a hírfolyam tetején. Ugyan hivatalos dátumot még nem közölt a Facebook, de valószínűnek tűnik, hogy tavasz környékén már világszerte élesítik a változást.

Egyeseknél már látható az új, sötét Facebook
Van, ahol már tesztelik az új kezelőfelületet.

Az új dizájnra rápillantva rögtön feltűnhet, hogy a cég igyekezett a mobilplatformon kialakított megjelenéshez közeledni. A betűk nagyobbak, összességében egy letisztultabb felületet készítettek, és jellemző a lekerekített gombok használata. A csetes felugró ablak jobb oldalán szépen sorakoznak buborékban a beszélgetőpartnerek, amit szintén megszokhattunk már mobilon.

Forrás: 24.hu

Az első visszajelzések alapján a változás nagyon meglepte a kiválasztottakat, de összességében pozitívak a reakciók – bevalljuk, még nekünk is tetszik. Sokak szerint a felület a megújult Twitterre hasonlít, és ebben is van némi igazság, a bal oldali menüsáv tényleg a mikroblogot idézi. Ami viszont igazán szép lett, az a profilok megjelenése: immár középen látható a profilfotó, és az új betűtípusoknak köszönhetően az alá rendezett fülek egységesebb képet mutatnak.

Forrás: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik